گزارش دومین نشست نهادهای صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها
در ابتدای جلسه، آقای دکتر قریشالحسینی رئیس هیأت مدیره مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن خیرمقدم به حاضرین، رئوس مهم، اهمیت و اهداف این نشست را ارائه نمودند.آقای دکتر یوسفی معاونت فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی نیز طی سخنانی ضمن آرزوی موفقیت برای شرکتکنندگان در این نشست، بر موارد مهمی از جمله ضرورت تشکیل مجامع صنفی در جهت صیانت از حریم دانشگاه، اهمیت و جایگاه این مجامع بهعنوان رابطی بین مدیریت دانشگاه و اعضای هیأت علمی، الزامات تأسیس این مجامع از طریق قانونی، الزامات تداوم و بقای فعالیت این مجامع و فعالیت داوطلبانه و بدون چشمداشت اعضای آنها تأکید ورزیدند و خواستار پیگیری مجامع صنفی برای اخذ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای تحکیم جایگاه قانونی این مجامع در ساختار درون دانشگاهی گردیدند. سپس ازسوی دکتر دانشور، دبیر مجمع صنفی دانشگاه فردوسی مشهد،گزارشی در رابطه با اقدامات انجام شده برای برگزاری نشست دوم ارائه گردید و دستور کار این نشست را در سه محور اصلی شامل افزایش حقوق و بهبود معیشت اعضای هیأت علمی، منشور حقوق اعضای هیئت علمی و ارتقای امکانات رفاهی متناسب با شأن و منزلت اعضای هیأت علمی به اطلاع حاضران در جلسه رساند. در ادامه سرکار خانم دکتر زاهدی، دبیر اولین مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاههای کشور که بهعنوان میهمان در این جلسه حضور داشتند، به بیان چگونگی تشکیل این نهاد و برخی اقدامات انجام شده توسط آن در زمان مدیریت خویش پرداختند.
پس ازآن، دکتر صفاپور گزارشی از پیگیری مصوبات اولین نشست مجامع صنفی اعضای هیأت علمی در دانشگاه علم و صنعت ایران را ارائه نمود. خلاصه این گزارش به شرح زیر است:
«در حال حاضر در 17 دانشگاه و پژوهشگاه دولتی و 2 واحد دانشگاه آزاد اسلامی، نهادهای صنفی اعضای هیأت علمی تشکیل شده و در حال فعالیت هستند که بخش اعظم آنها دارای سایت یا وبلاگ فعال و یا نیمهفعال هستند(موضوع بند 5 مصوبه نشست اول).در 2 دانشگاه دیگر نیز چنین تشکلهایی ایجاد شده اما اطلاعی از فعالیتهای بعدی آنها منتشر نشده است. طبق اخبار موجود در سایتهای دانشگاهها و مراکزآموزش عالی کشور، در 3 دانشگاه دیگر نیز برای تشکیل نهادهای صنفی اقدام شده است. در ضمن براساس اخبار منتشرشده در سایتهای خبری، در دانشگاههای اصفهان، پیام نور و صنعت آب وبرق شهید عباسپور نیز تشکلهای صنفی ایجاد شده است اما هنوز امکان ارتباط با مسئولین این نهادها فراهم نشده است. همچنین نهادهای صنفی 2 دانشگاه، آییننامه جدید ارتقای اعضای هیأت علمی را نقد و بررسی نموده و ضمن ارسال دیدگاههای خود برای مسئولین مربوطه، آن را برایاطلاع سایرین منتشر نمودهاند(موضوع بند 2 همان مصوبه). علاوه بر این موارد، تلاش شده بود که نمایندگانی از "مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاههای کشور" و "کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران" نیز در این جلسه حضور داشته باشند که میسر نگردید(موضوع بند 8 همان مصوبه)».
سپس دستور کار جلسه آغازشد. در جلسه صبح موارد مختلفی در ارتباط با موضوعات صنفی و رفاهی اعضای هیأت علمی مطرح گردید که هریک از نمایندگان مجامع دانشگاههای شرکتکننده نقطه نظرات خود را پیرامون آنها بیان نمودند. مهمترین موارد مطرح شده به شرح زیر است:
الف – افزایش حقوق اعضای هیأت علمی شاغل و بازنشستگان قبل از سال 1384.
ب- ایجاد مرکزی برای هماهنگی بین مجامع صنفی دانشگاهها.
د- ایجاد مرکز درمانی در دانشگاههای مختلف، مشابه آنچه که در دانشگاه تهران وجود دارد.
ه- مشارکت در احداث مجتمعهای رفاهی- مسکونی در شهرها ومناطق برخوردار از جاذبههای گردشگری.
در ادامه نشست در جلسه بعد از ظهر، پس از بحث وتبادل نظر پیرامون مسائل مختلف، تصمیمات زیر اتخاذ گردیدند:
1- موضوع افزایش حقوق اعضای هیأت علمی شاغل و بازشسته برای سال آینده بهطور جدی پیگیری شود. کمیتهای متشکل از آقایان دکتر امامی(دانشگاه علم وصنعت ایران)، دکتر صفاپور(دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان) و دکتر رزمیار(دانشگاه فردوسی مشهد) مسئول تهیه وتدوین نامهای در این مورد شد وتصمیم گرفته شد که پس از کسب نظر تشکلهای صنفی مرتبط، نامه برای مسئولین مربوطه ارسال گردد. همچنین مقرر شد برای پیشبرد بهتر این امر، کمیتهای مرکب از تعدادی از اعضای هیأت علمی پیشکسوت با مسئولین ذیربط ملاقات نموده واین درخواست را بهطور حضوری به ایشان منتقل نمایند.
2- کمیتهای متشکل از سرکار خانم دکتر دلیر(پژوهشگاه علوم انسانی ومطالعات فرهنگی) و آقایان دکتر قاسمی هنری(دانشگاه خوارزمی)، دکتر شریفانی(دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان) و دکتر رضایی(دانشگاه یاسوج)، نقطه نظرات دانشگاهها در رابطه با آییننامه جدید ارتقا را گردآوری نموده و پس از جمعبندی آنها، نقدها را همراه با پیشنهادهای اصلاحی برای مسئولین مربوطه ارسال نمایند.
3- مقرر گردید برای هماهنگی بیشتر بین نهادهای صنفی و پیگیری اجرای مصوبات نشستها، دبیرخانهای با مسئولیت انجمن صنفی اعضای هیأت دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان ایجاد شود.
4- در رابطه با موضوعات دیگر از جمله موضوع انتخاب صندوق بیمه وبازنشستگی اعضای هیأت علمی و همچنین طرح سلامت ایشان نیز گفتگوهایی انجام شد. مسئولیت پیگیری این موضوع را آقای دکتر امامی با همکاری دکتر رزمیار عهدهدار شدند و مقرر گردید نتایج بررسیها در نشست بعدی مطرح شود.
5- مجدداً بر اقدام برای کسب مجوزاز مراکز قانونی برای فعالیت این نهادها وهمچنین عدم ورود آنها بهصورت سازمانی به فعالیتهای سیاسی تأکید شد.
6- نشست بعدی به میزبانی دانشگاه خوارزمی در تهران برگزار خواهد شد. زمان دقیق آن پس از هماهنگیهای لازم، از طریق دبیرخانه اعلام خواهد گردید.
نظر شما :